RAVIOLI Z ŁOSOSIEM I RICOTTĄ
Składniki:
-300 g mąki pszennej
-3 jajka
-odrobina wody
-1 łyżka oleju
Farsz:
-150 g łososia z puszki Graal w sosie własnym-100 g ricotty
-łyżka posiekanego koperku
-sól,pieprz do smaku
-oliwa z oliwek do polania pierożków
Przygotowanie:
Składniki farszu wymieszać w miseczce i doprawić do smaku.
Mąkę przesiać i wbić do niej dwa jajka oraz jedno żółtko, wlać olej i
odrobinę wody, zagnieść elastyczne ciasto. Uformowane ciasto zwinąć w
folie aluminiową i odłożyć na 30 minut aż odpocznie. Ciasto dzielimy na 2
części, rozwałkować wałkiem, posypując je mąką.
Placki smarujemy białkiem i układamy na nich porcje farszu w równych
odstępach. Na tak przygotowany placek, układamy drugi placek i dociskamy
przestrzenie miedzy ciastem i farszem. Ciasto kroimy na kwadraciki.
Ravioli gotujemy w osolonej wodzie, kilka minut aż wypłyną na wierzch.
Odcedzamy i płuczemy pod bieżącą wodą.
Podajemy ciepłe, polane oliwą z oliwek, smacznego !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz